3 pounds cauliflower florets, or cauliflower head, cut into florets
4 1/2 tbs unsalted butter
2 cloves garlic, minced
4 1/2 tbs flour
2 1/2 cups semi-skimmed milk
1 1/4 cup Parmesan cheese, grated
1/2 cup Fontina cheese, grated
1/2 cup panko breadcrumbs
1/4 tsp paprika
1/4 tsp granulated onion
1 tbs fresh parsley, chopped
A pinch of salt and black pepper
Directions
Preheat the oven to 370F. Lightly spray the casserole dish with olive oil and set it aside.
Prepare the Parmesan sauce. Melt 2 1/2 tbs of butter over medium heat. Once it has melted, stir in garlic. Gradually stir in flour, continue to whisk to avoid any clumps. Then pour the milk in, again stir continuously and cook the sauce for another 5-6min or until it thickens. Season to your taste and add 1 cup of grated Parmesan, whisk until its fully blended. Leave the saucepan over low heat. Don't let it boil; we don't want it to cool down and become too thick.
In the meantime, prepare panko breadcrumbs. Mix them with the remaining Parmesan, sprinkle some paprika, and drizzle it with the remaining 2 tbs of melted butter. Mix everything with a fork and set it aside.
Blanch cauliflower florets in salty water for 4-5min. Drain them in a colander and leave them to dry.
Pour a cup of Parmesan sauce into the casserole dish, spread it evenly. Add cauliflower and sprinkle granulated onion. Pour the remaining sauce, smooth it out and sprinkle over the Fontina cheese.
Sprinkle the dish with panko crumbs and bake it in the oven for 25-30min or until golden brown.
Garnish with fresh parsley. Serve cauliflower casserole while hot.
Les recettes de chou - fleur à faible teneur en glucides sont faciles à préparer.Tout ce qu'il vous faut, c'est du brocoli chaud ou cuit à la vapeur, de la sauce au fromage et des miettes de pain.Cuire au four pendant une demi - heure et profiter de ce plat végétarien simple et savoureux que vous pouvez faire en milieu de semaine.
: recipekit:
FAQ sur la casserole de chou - fleur
Pouvez - vous faire cuire le chou - fleur à l'avance?
Oui, vous pouvez préparer le brocoli avant de faire cuire la casserole.Le chou - fleur cuit ou repassé est recommandé car il accélère le processus de cuisson.Si vous utilisez du chou - fleur Cru, votre casserole peut ne pas être cuite uniformément, ce qui signifie que la sauce deviendra dorée, mais votre chou - fleur cru sera trop croustillant.
Comment faire cuire le brocoli?Il suffit de faire bouillir 4 à 5 minutes dans l'eau bouillante ou de faire cuire à la vapeur jusqu'à ce qu'elle soit molle et croustillante.
Tu peux réchauffer le chou - fleur cuit?
Oui, vous pouvez réchauffer le brocoli grillé au micro - ondes ou au four.Si vous voulez rester croustillant, chauffer les restes au four à 350°C.°F.
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