S'il y a une recette que chaque propriétaire d'unJeu de poêles en fonteA à maîtriser, c'est comment cuire le steak parfait. Si vous voulez reproduire la saveur et la texture juteuse d'une coupe de bœuf hachée à la maison, la meilleure façon de faire cuire un steak est cette combinaison de stovetop et de cuisson au four. Cooking steak in four vaisselle alone doesn't you the depth of flavor you get from that perfect sear, and pareils, recettes for the steak which only use the stovetop can Souvent result in an overcuit cut.
Notre recette de steak de poêle en fonte vous montrera comment coudre votre steak sur la cuisinière, combien de temps pour cuire le steak dans le four pour les résultats parfaits, et comment créer une sauce délicieuse et riche pour accompagner votre steak de ribeye.
Donc si vous vous demandez comment cuire un steak dans un poil en fonte, cette recette simple sera la meilleure façon de cuisiner le steak !
One 12 oz ribeye steak, cut to at least 1/2 inch thick
1 tbsp olive oil
Salt and black pepper to taste
For Sauce
1⁄3 cup dry red wine
1 diced shallot
1 tbsp butter
Directions
For Steak
Preheat your oven ahead of time to 350°F.
Take your steak out and place it on the counter to warm up to room temperature. (This will ensure that you get the perfect doneness.)
Once your steak is room temperature, pat it dry with kitchen paper, and then rub it all over in olive oil until it has a light coating on both sides. Sprinkle both sides with kosher salt and cracked black pepper - use as much as you like according to taste.
Allow the prepared steak to sit for a few minutes while you preheat your cast iron skillet on the stovetop over high heat. You want the skillet to be smoking hot before you sear your steak to ensure you get a perfect crust.
Now lay your steak on the skillet, placing it carefully down away from you. Cook for 3 min, without moving the steak. (This is really important. Moving the steak while cooking will prevent it from developing a perfect sear.)
Then turn the steak and cook for a further 3 min on the other side.
To finish the steak, place the skillet into your preheated oven. Depending on your preference for rareness, you can adjust the cooking time. For rare, cook it for a further 4 min. For medium-rare, 5 min, and for medium, leave it in the oven for 6 min.
When you remove the steak, place it on a plate, cover it, and let it sit for a few minutes before serving. This makes sure the juices don't leak out of the meat.
For Sauce
No ribeye steak recipe is complete without a sauce. This simple sauce makes the ideal accompaniment to your oven baked steak and uses the delicious juices from the cooking process so that none of the flavors go to waste.
Once you've removed your steak from the skillet and set it aside to rest, use the red wine to deglaze the skillet, placing it back on the stovetop over high heat. Using a wooden spatula, scrape up any bits of meat which have stuck to the surface - these will add a rich flavor to the sauce.
Add the diced shallots and allow them to cook to a soft transparent consistency in the wine as it reduces. Once they're done, stir in the butter to finish the sauce. Pour over your steak and serve.
Autres recettes de steak
Il y a beaucoup trop de recettes avec un steak qui nous permet de les énumérer ici, mais si vous voulez mélanger les choses un peu, nous avons quelques suggestions sur la façon dont vous pouvez utiliser notre méthode de base pour cuisiner le steak. Rappelez-vous avec tous ces trucs, nous commençons par les rudiments: comment coudre le steak sur le stovetop, et comment cuire le steak dans des poêles ou des patins. Une fois que vous avez maîtrisé, vous pouvez ajouter quelques changements de votre propre. Voici quelques idées à mettre en route:
Lorsque vous préparez votre steak, essayez d'utiliser un peu d'ail ou de poudre d'oignon ainsi que du sel et du poivre. Une autre option consiste à ajouter un petit persil séché.
Avant de déplacer votre steak du stovetop au four, brosser un peu de beurre fondu et garnir de rosémaire frais ou de thym, pour infuser un peu de saveur à base d'herbes.
Ajouter une petite crème à la sauce pour une texture plus riche. Vous pouvez également vous effriter dans certains fromages bleus pour ajouter de la punch.
Peu importe ce que vous choisissez, n'oubliez pas de garder cette cassereau chaude, de ne pas bouger le steak pendant la cuisson, et de prêter attention à vos horaires dans le four pour obtenir le résultat parfait, rare, moyen ou moyen.
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