Start by preparing the seasoning. Mix the ingredients listed above thoroughly in a small bowl until evenly distributed.
In another bowl, add the chopped chicken and 1 tbsp of olive oil, mixing until all of the meat is coated with a thin layer of oil. Sprinkle your seasoning mix over the chicken, tossing it as you go to make sure you get an even coating. (You can optionally leave the coated chicken in the refrigerator for a couple of hours, which will allow the meat to marinate in the spices.)
When you're ready to cook your chicken, take a large cast iron skillet and add the remaining tablespoon of oil. Bring it up to temperature over high heat until the oil is hot but not smoking. Cook the pieces of chicken breast for 2 min on one side, then turn them over and cook for a further 1 1/2 min. When the chicken is cooked, remove it from the skillet and set aside to rest for 2-3 min before chopping into medium-sized chunks.
Using the same skillet, cook your onions and garlic together until translucent, but don't allow them to brown. Then, add the diced red bell pepper and continue cooking until soft. When the pepper is ready, add your chopped chicken back to the mixture, along with the refried beans and water. Allow the mixture to reduce, stirring occasionally. Once it has thickened up, allow it to cool for 5 min.
While this is cooking, prepare your rice according to the packet instructions, and once you've drained it, use a fork to separate the grains gently.
Now, the most crucial part of any chicken burrito recipe - the construction! Take your freshly cooked tortillas (if using store-bought tortillas, you may wish to warm them in the microwave for 30 seconds first) and lay them out on the counter or work surface. Add the rice to each one first, then top with the chicken burrito filling, add some of the canned corn, top with shredded cheese, and finally add the chopped cilantro leaves as a garnish. Fold them tightly, remembering to tuck in the ends to make a sealed package.
To warm before serving, you can either wrap the chicken burritos in aluminum foil and cook them in a medium-hot oven (350°F) for 10 min (for baked burritos) or for a toasted chicken burrito, skillet or pan-fry them without oil over medium heat for a couple of minutes each side.
Serve them up with a choice of dipping sauces. Some of our favorite ones to serve with chicken burritos are avocado dip or guacamole, tomato salsa, queso, nacho cheese, or ranch dressing.
Tout le monde aime les burritos au poulet, mais nous ne aimons pas tous le désordre qui peut arriver lorsque votre burrito tombe en morceaux à mi-morsure, et vous finissez par porter la moitié de votre déjeuner! Notre recette de burrito de poulet déchiquetée résout ce problème pour vous, avec un remplissage juteux en haricotsous, fromage et riz rouge mexicain, qui maintient tous les ingrédients ensemble, de sorte que vos burritos de poulet restent intacts de la première bouchée au dernier.
Cette recette de burritos de poulet est idéale pour préparer un pique-nique familial, un déjeuner de bureau, voire une collation rapide. Ils sont parfaits pour la congélation, vous pouvez donc faire un grand lot et sauver quelques-uns pour plus tard. Vous pouvez les cuisiner de congelés en seulement 40 minutes dans un four moyen. Pour authentique burritos de poulet mexicain, vous devriez faire de vos propres tortillas - tout ce dont vous avez besoin est une presse à tortillacomme çaet notre guide pratique surComment faire des tortillas de la farine!
Suivez cette recette rapide et facile et vous servirez de burritos de poulet hors de votre poêle en fonte en un rien de temps!
: recettekit:
N'oubliez pas d'ajouter votre marque de sauce chaude préférée pour donner aux burritos de poulet un coup de pied épicé supplémentaire!
Pour une version végétarienne de cette recette de burrito, le poulet peut être éteint et remplacé par des pièces de tofu fermes, voire Falafel.
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