Four chipotle peppers (preferably the canned ones in adobo sauce)
One tablespoon of adobo sauce
One clove of garlic
One tablespoon of honey
Three tablespoons of olive oil
1/2 teaspoon of cinnamon
Three cups of white rice
3/4 cup cilantro leaves
The juice from a lime
Four flour tortillas (hopefully your homemade ones!)
Ingredients for the avocado dressing
Two medium ripe avocados
1/2 cup light sour cream
1 cup green chile sauce
Directions
In a food processor, combine the peppers, adobo sauce, garlic, cinnamon, and honey. Add two tablespoons of olive oil and blend together until you have a smooth paste with no lumps.
Mix the shrimp with the paste thoroughly, ensuring it's wholly coated, then transfer the mixture to a sealable freezer bag, and leave it in the refrigerator to marinate for at least a couple of hours.
While that's resting in the fridge, blend together your avocados (chop into chunks before adding to the blender for best results) with the sour cream, green chile sauce, and a tablespoon of cold water, until smooth. Keep this in the refrigerator until it's time to prepare the burritos.
Cook the rice, and when it's done, fluff it up, mixing in the lime juice and half of the chopped cilantro leaves, then set aside on a low heat to keep warm until serving.
Now, take a skillet pan or cast iron frying pan and place it over medium-high heat, adding a spoonful of olive oil to coat the surface. When the oil is hot, fry the shrimp. Do this in several small batches to keep the pan hot and prevent too much liquid from gathering in the pan - nobody wants a soggy shrimp burrito. Cook each batch for 5 minutes, flipping over regularly.
With the cooking complete, it's time to assemble your shrimp burritos. Toast each tortilla briefly on the stovetop, or microwave for 20-30 seconds to soften them. Add 3/4 of a cup of your warm rice mixture to the middle of a tortilla, spoon over a good portion of shrimp and then add the avocado dressing, enough to cover the shrimp well. Add extra lime juice if you like and garnish with some chopped cilantro before rolling into a burrito.
Tout le monde aime les burritos, mais la même vieille farce devient ennuyeuse après un certain temps.Pourquoi ne pas assaisonner votre prochain pique - nique dans votre jardin ou barbecue sur la plage avec nos délicieux crêpes aux crevettes, y compris la marinade piquante de chipotti et le guacamole.
Pour le rendre plus réel, prenez - en un.Broyeur à tortillas de 10 poucesSuivre nos expériencesLa recette de la poudreFaites des tortillas fraîches pour vos crêpes aux crevettes.Faites - nous confiance;Ils sont beaucoup mieux que les tortillas du magasin, et c'est amusant à faire.Soyons réalistes, à moins que vous ne mélangez, ne pressiez et ne cuisiniez vos tortillas vous - même;Tu ne peux pas l'appeler un vrai Pancake aux crevettes!
Alors Sors ton arme. Casserole Commencez à faire des crêpes aux crevettes!
: recipekit:
Changements
Pour un burrito "crevettes" végétarien, la marinade peut être faite avec des morceaux de tofu au lieu de crevettes, mais vous devrez peut - être augmenter le temps que vous les laissez mariner - la nuit est la meilleure.
Si vous n'aimez pas les crêpes aux crevettes ou si vous voulez une alternative aux crêpes aux fruits de mer, vous pouvez essayer cette recette au lieu du poisson, juste couper en morceaux et utiliser comme décrit ci - dessus.Vous avez besoin d'un poisson charnu fort;Par exemple, Monkfish est idéal pour cette recette.
Si vous avez un surplus de guacamole quand vous terminez votre crêpe mexicaine aux crevettes, utilisez - le comme dessus ou comme trempette - il fonctionne très bien.
Pour ceux qui aiment la viande, Remplacez les crevettes par du poulet - mais comme pour le tofu, vous aurez besoin de marinade toute la nuit pour obtenir les meilleurs résultats.Nous avons même essayé un mélange de crevettes, de poulets, d'avocats et de bretzels qui ont bon goût.
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